29 Ağustos 2016 Pazartesi

UEFA Avrupa Ligi A Grubu Değerlendirmesi


UEFA AVRUPA LİGİ A GRUBU


Manchester United (İngiltere)
Fenerbahçe (Türkiye)
Feyenoord (Hollanda)
Zorya Luhansk (Ukrayna)

UEFA Avupa Ligine göre zor denilebilecek bir grup kurası oldu. Grubun favorisi Manchester United konumunda. Gruptan çıkacak takımların kim olacağı büyük merak konusu.

Gruptaki takımları tanıyalım;

Manchester United
Grubun ve turnuvanın favorisi konumunda. Geçen yıl sürpriz bir şekilde ligi 5. bitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı. LVG kovuldu, onun yerine Jose Mourinho geldi. Transfer dönemide Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic ve Paul Pogba’yı takıma kattılar. Bu yıla kupa ile başlayan Kırmızı Şeytanların gruptan hiç zorlanmadan çıkacağını düşünüyorum. Takımın en önemli oyuncusu hiç şüphesiz Zlatan Ibrahimovic.
Manchester United'ın güncel piyasa değeri: 535,75 milyon Euro

Fenerbahçe
Temsilcimizin, Feyenoord ile gruptan çıkma mücadelesi vereceği düşünülse de Fenerbahçe, Feyenoord’a göre 1 adım önde. Vitor Pereira ile geçen sene ligi ikinci bitirerek ŞL’de ön eleme oynamaya hak kazandılar ama 3. eleme turunda Monaco’ya elenerek Avrupa Ligi’nde Playoff turuna kaldılar. Yeni teknik adam Dick Advocaat ile gruplara kalmayı başaran Fenerbahçe transfer döneminde İsmail Köybaşı, Skrtel, Van der Wiel, Chahechouhe ve Neustadter gibi isimleri kadrosuna kattı. Fenerbahçe için bence en önemli maçlar Feyenoord deplasmanı ve Kadıköy’de ki Manchester United maçı. Fenerbahçe bu maçlardan istediği sonuçları alırsa gruptan çıkacağını düşünüyorum. Fenerbahçe’nin kilit oyunucu Robin Van Persie olacaktır.
Fenerbahçe'nin güncel piyasa değeri: 133,50 milyon Euro

Feyenoord
A grubuna 3. torbadan katılan Feyenoord’un gruptan çıkma ihtimali Fenerbahçe ve ManU’ya göre daha az. Geçen sene ligi üçüncü bitiren Feyenoord’un grupta neler yapacağı merak konusu. Takımı, Berghuis ve Jörgensen ile güçlendiren Feyenoord Lig’e 4 maçta 4 galibiyet ile başladı. Feyenoord için bence en önemli maç ilk hafta evinde konuk edeceği Manchester United maçı olacaktır. Eğer puan ya da puanlar ile başlarsa Feyenoord, grupta dengeler değişebilir. Feyenoord’un en önemli silahı eski Fenerbahçeli Dirk Kuyt.
Feyenoord'un güncel piyasa değeri: 75  milyon Euro.

Zorya Luhansk
Grubun en zayıf halkası konumunda. Türkiye’de belki de futbolseverlerin adını bile bilmediği Zorya Luhansk’ın grupta sürpriz yapması futbol mucizesi gibi bir şey olur. Ukrayna Ligi’ni geçen sene 4. sırada bitirerek Avrupa Ligi vizesini aldı. Takımın en önemli oyuncularından biri defansta görev alan Grigoriy Yarmash.
Zorla Luhansk'nın güncel piyasa değeri: 16 milyon Euro

GRUP TAHMİNİ
1- Manchester United
2- Fenerbahçe
3- Feyenoord
4- Zorya Luhansk

                                                                                                                                       YAZAR: Mert Güven                                                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder