29 Ağustos 2016 Pazartesi

Hertha Berlin Sezon Başı Değerlendirmesi



Hertha Berlin, geçen sezonu Macar teknik direktörü Pal Dardai yönetiminde genel olarak iyi geçirdi. Sezonunun büyük bir bölümünü şampiyonlar ligine katılma anlamı taşıyan ilk 4 içinde geçiren Hertha Berlin, bunu takımın attığı 42 golün 24 tanesini atmayı başaran Kalou - İbisevic ikilisine borçlu. 30. haftaya Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından dahil olma anlamı taşıyan 3. sırada giren takım, yaşadığı konsantrasyon kaybı ve son haftalardaki zorlu fikstürünün de etkisiyle ligi 7. sırada tamamladı ve Almanya Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takım çıkmamasından dolayı 3. ön eleme turundan Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. 

Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hertha Berlin'in rakibi Danimarka Ligi'ni 4. sırada tamamlayan Brondby oldu. Kağıt üzerinde bu eşleşme Berlin ekibi açısından kolay gözüküyordu. Nitekim Berlin'de oynanan ilk maçı Hertha Berlin, İbisevic'in golüyle 1-0 kazanmayı başardı. Danimarka'da oynanan rövanşa gelindiğinde ise Brondby'de Fin santrafor Teemu Pukki hattrick yapıp takımı tek başına sırtladı ve maçı Danimarka ekibi maçı 3-1 kazanıp tur atlayan taraf oldu. 

Yeni sezona geldiğimizde ise Hertha Berlin kadrosu, geçtiğimiz sezona göre büyük ölçüde korunmuş gibi. İlk iş olarak geçtiğimiz sezonun Berlin ekibi adına kahramanlarından olan ve sezonu takımda kiralık geçiren İbisevic'in Stuttgart'tan bonservisi alındı. İlk yeni transfer ise Euro 2016'da Slovakya Milli Takımı ile gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve Legia Warzsawa'dan 4,2 Milyon € karşılığında transfer edilen Ondrej Duda oldu. Daha sonra ise Liverpool genç takımında forma giyen Brezilyalı Allan Souza kiralık olarak takıma katıldı. Son olarak ise Bundesliga'nın başlamasına günler kala Ausburg takımından 26 yaşındaki kanat oyuncusu Alexander Esswein transfer edildi.

Takımdan ayrılanlara baktığımızda ise ilk olarak sözleşmesi sona eren Johannes van den Bergh, İspanya'nın Getafe takımına transfer oldu. Hollandalı Roy Beerens ise 700 Bin € karşılığında Reading yolcusu oldu. Geçtiğimiz sezonu Bursaspor'da kiralık geçiren ve sezon sonu yeniden takıma katılan Hajime Hosogai, 1 Milyon € karşılığında Stuttgart'a transfer oldu. Son olarak ise Almanya doğumlu Türk futbolcu Tolga Ciğerci, 3 Milyon € bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a transfer oldu. 

Bu sezon da Hertha Berlin ligde yukarıları hedefliyor. Berlin ekibinin bu hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağını haftalar ilerledikçe görmeye başlayacağız. 


                                                                                                                       YAZAR: Kaan Tolun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder