29 Ağustos 2016 Pazartesi

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen Maç Analizi

Bundesliga’nın ilk haftasında oynanan Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen maçı, ilk haftanın en gözde maçıydı. İki takımda iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş, iyi transferler yapıp kadrolarını güçlendirmişti.

Gladbach – Leverkusen maçında  ilk yarı Gladbach’ın üstünlüğü ile sürmüştü. Sık sık atak yapan Gladbach, savunma arkasına attığı topu, Hahn, klas bir vuruş ile takımını soyunma odasına 1-0 galip götürdü.

İkinci yarıda geri çekilen Gladbach takımı, sık sık prese maruz kaldı. Oyuna üstünlüğünü koyan Leverkusen, 80. dakikada Pohjanpalo’nun attığı gol ile durumu 1-1’e getirdi. Leverkusen son 10 dakika’ya moralli girerken en iyi 2 oyuncusu Ömer Toprak ve Charles Aranguiz’in sakatlanması ile savunma ve orta alanı çöküşe uğradı. Aranguiz ile 3. değişiklik hakkını dolduran Roger Schmidt, Ömer’in sakatlanması ile yerine oyuncu dahil edemedi. Son 5 dakika’yı 10 kişi geçiren Leverkusen, çok gecikmeden  85. dakikada Stind’ın golü ile Borussia Park’ta 2-1 geri düştü. Büyük heyecana sahne alan maçı Borussia Mönchengladbach Hahn ve Stind’ın golü ile Leverkusen’i 2-1 mağlup etmeyi başardı. Leverkusen’in tek golünü 21 yaşındaki Pohjanpalo kaydetti.

                                                                                                                              Yazar: Mete Barış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder